13.12.13

VierNEWS! La Fallera Calavera: El Joc de Cartes en Valencià!

Ayer, después del trabajo, llego a casa y me pongo con lo mío... con la Tesina! Y mientras pasaba planos a limpio... (eso es coger un plano que hay en un archivo histórico, lo fotografías, lo metes en la herramienta de dibujo del ordenador "AutoCad" e intentas "calcarlo" dándole las dimensiones reales más aproximadas que tu cerebro te dé... si... a eso voy a dedicar mi tiempo libre estos próximos años...) a lo que íbamos... mientras pasaba planos a limpio, un poquito internet, un poquito de Facebook y zas! No me preguntéis cómo, pero me aparecen las siguientes palabras ante mis ojos:


Y sí... me quedo MUERTA MATÁ!!! En seguida me pongo a ver lo que era... Y me redirecciona el enlace a una web llamada www.Verkami.com que entre es nada más y nada menos que un 'crowdfunding' para financiar proyectos originales y creadores independientes. Para los que no sepáis lo que es Crowdfunding:

Micromecenazgo (en inglés crowdfunding), también denominado financiación en masa o por suscripción, cuestación popular, financiación colectiva y microfinanciación colectiva, es la cooperación colectiva, llevada a cabo por personas que realizan una red para conseguir dinero u otros recursos, se suele utilizar Internet para financiar esfuerzos e iniciativas de otras personas u organizaciones. El micromecenazgo puede ser usado para muchos propósitos, desde artistas buscando apoyo de sus seguidores, campañas políticas, financiación de deudas, vivienda, escuelas, dispensarios y hasta el nacimiento de compañías o pequeños negocios.


Total que ahí  me meto yo y me pongo a leer... y si me lo permitís voy a hacer un copy paste total del asunto porque no puedo explicarlo mejor que tal y como hace el propio creador, Enric Aguilar Almodóvar (Valencià nascut a Dénia i vivint a Barcelona des de fa uns anys. Llicenciat en Comunicació Audiovisual i amant del cinema, els videojocs i els jocs de taula. M'agrada estar en contacte amb les meues arrels i disfrute amb els arrossos de mon pare.)



DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE:

La Fallera Calavera és un joc de cartes basat en un personatge de ficció: una fallera zombi. A partir d'esta idea sorgixen tota una sèrie de personatges, objectes i situacions que parodien elements identificables del folklore, la cultura popular i la mitologia valenciana.

Les belles il·lustracions -elaborades amb tinta xinesa, aquarel·la i punta fina-, són el complement ideal per a este joc d'estratègia de 2 a 5 jugadors, amb partides dinàmiques que duren entre 20 i 40 minuts. La simplicitat de les regles del joc i la varietat de situacions que provoquen les 100 cartes de la baralla fan que La Fallera Calavera siga un joc ideal tant per a experts com per a no iniciats.

Cal destacar també que tant els textos de les instruccions com els de les cartes estan 100% en valencià, amb la intenció d'oferir alternatives d'entreteniment i oci en la nostra llengua.

La Fallera Calavera és un joc creat per Enric Aguilar amb il·lustracions d'Esther Mendez.


FUNCIONAMENT DEL JOC

L' objectiu del joc és trobar cinc ingredients per a cuinar una paella que calme la ira de la Fallera Calavera. El garrofó, la cuixa de pollastre, la bajoqueta o el conill són algunes de les cartes que et conduiran a la victòria. En el moment en què un jugador tinga cinc ingredients, la partida acaba i este venç.


Durant l'aventura vos trobareu amb tres classes de cartes: els tresors, les cartes de batalla i les cartes especials.

Els tresors són objectes que posseïm i que mostrarem als altres jugadors. A banda dels ingredients, que també són tresors, podem aconseguir unes espardenyes pudentes, una pinta de fallera o una gaiata de la Magdalena, per exemple. Podem "vendre" estos béns a canvi de noves cartes. A més, hi ha tresors amb poders especials, com el taronger putrefacte, la poció d'orxata o la tartana del Tio Pep.



Les cartes de batalla servixen per barallar-nos amb altres jugadors amb la intenció de furtar-los els seus tresors. Així, podem convocar una batalla i enviar la Dama d'Elx, Monleon, Jaume I o la Delicà de Gandia a lluitar. L'altre jugador podrà defensar-se i s'hauran de tindre en compte els punts d'atac i de defensa de cada soldat. Però alerta! Hi ha guerrers que, a més, tenen habilitats especials. Les Monleonetes, per exemple, sempre ataquen en grup; l' Alcaldessa Perpètua no es cansa mai de presentar batalla; i la Bellea del Moc té un moc apegalós que li permet furtar dos tresors en comptes d'un!


I què passa amb les cartes especials? Són un misteri i una autèntica font de diversió. Tot és possible, ja que provoquen efectes molt diversos. Per exemple, la Lluna de València permet anul·lar el torn a un oponent, mentre que plantar una Falla Descomunal davant dels nostres tresors ens servirà per a protegir els nostres béns. Amb l' Aigua de València emborratxarem els contrincants per baixar-los els seus punts de combat i... quan tot està perdut, un jugador por utilitzar la Riuà i pegar-li la volta a la partida!


Els jugadors només poden fer una acció en cada torn, així que el ritme del joc és dinàmic i simple, però al mateix temps permet estratègies variades. A més, totes les cartes contenen explicacions de la seua funció, per la qual cosa no cal conéixer tota la baralla; només entendre l'estructura bàsica del joc.

I per si això fóra poc, moltes de les cartes contenen frases típiques valencianes i refranys relacionats amb la carta en qüestió. "De veres, de veres, com si menjares peres i les cagares senceres!".


A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS?

Els diners recaptats gràcies a Verkami estaran destinats en exclusiva a pagar els costos de fabricació del joc. Com que busquem una qualitat totalment professional, s'ha contactat amb grans fàbriques de jocs de taula d'Europa per a oferir un producte molt sòlid i amb acabats perfectes. Però com podeu imaginar, es necessita fer un encàrrec d'una gran tirada perquè el cost unitari siga ajustat. És per això que demanem 3.500 euros.

A més, l'autor assumirà una part dels costos de producció, així com les despeses d'enviament de les recompenses i altres costos derivats.


CALENDARI

Este és el calendari aproximat:


  • Final de 2013: Acaba el Verkami. El disseny del joc, de la caixa i de les instruccions estarà totalment preparat.
  • Principis de 2014: Encàrrec a la fàbrica. El procés de producció pot allargar-se entre 8 i 10 setmanes, segons diu la pròpia fàbrica.
  • Falles 2014 (març): Enviament de totes les recompenses i obertura del web oficial, on apareixerà el nom de tots els mecenes.


RECOMPENSES

A banda del joc, que òbviament arribarà perfectament precintat, en la caixa i amb les instruccions a tot color, podeu obtindre altres recompenses:


  • Agraïments al web oficial. Obrirem una pàgina web amb l'arribada del joc que tindrà una secció dedicada als mecenes.
  • Una còpia digital del "Llibret del mecenes": T'agraden les il·lustracions del joc? T'agradaria tindre-les impreses per a penjar-les a la teua habitació, al menjador o al casal faller? Amb les aportacions a partir de 20 euros, t'enviem una còpia digital d'este llibret que conté làmines d'alta qualitat amb les il·lustracions en A4 o A3 per fer pòsters. A més, oferim esbossos de la il·lustradora Esther Mendez, i consells, curiositats i secrets del joc revelats per l'autor, Enric Aguilar.
  • Patrocina el joc! Si pertanys a una associació, una falla o a qualsevol altre col·lectiu vinculat amb la llengua o la cultura popular valenciana, pots emportar-te un pack de 20 jocs i, a més, estampar el logotip de la teua entitat a totes les caixes del joc. Una bona manera de donar-vos a conéixer! Contacta per e-mail (joc.lafalleracalavera@gmail.com) per a tindre més informació.

MÉS INFORMACIÓ

Seguix-nos a les xarxes socials per a tindre més informació: Facebook, Twitter i Youtube, on podràs vore el fantàstic vídeo que explica la història de La Fallera Calavera i xicotets videotutorials.


Y bien... aquí llego yo, La Peineta de nuevo... No tengo nada más que añadir a la excelente explicación de Enric de en qué consiste el protecto. Aquí os dejo el enlace de donde he conseguido toda la info:


Y aquí un vídeo genial que cuenta la historia que desencadena la trama del juego...





La verdad es que tras el cierre de Canal 9, a uno le gusta ver que aún hay gente que tiene un gran sentimiento por Valencia, su cultura y su folklore, y que es capaz de hacer una parodia y reírse de uno mismo. Además en menos del tiempo previsto, han conseguido superar la cantidad económica para financiar dicho proyecto, lo que significa que se sostiene por si solo...

Hay diferentes aportaciones que uno puede hacer desde 3€: figurar como mecenas en el Llibret de Mecenes; 16€: una baraja de cartas y figurar como mecenas en el Llibret de Mecenes; ... y varias opciones más hasta los 250€ en el que asociaciones falleras o colectivos culturales pueden figurar como patrocinadores en el envoltorio de la baraja y además recibir una gran cantidad de barajas para poder jugar por equipos en la falla.

Bueno, sin nada más que añadir, DIARIO DE UNA PEINETA apoya el mecenazgo de La Fallera Calavera. Qué ganas de que llegue marzo y jugar!!!






No hay comentarios:

Publicar un comentario

y a ti, que te parece?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...